OgreLap – Elämäntapa, muotoilu, arkkitehtuuriblogi

Maalaismaiset huonekalut tarvitsevat puhdistamisen lisäksi huoltoa ja suojaa käytön aikana.

• Erittäin korkea tai erittäin matala kosteus vaikuttaa puuhun haitallisesti aiheuttaen sen loimutumisen ja halkeilun. Pidä kosteus välillä 35% – 45%. Käytä ilmankostutinta tai ilmankuivainta pitämään maalaismaiset huonekalut hyvässä kunnossa.

• Puupinnoilla on taipumus haalistua ja menettää kiillonsa altistuessaan UV-säteille ja auringonvalolle. Kun asetat maalaismaisia ​​esineitä ikkunoiden lähelle tai avoimille alueille, valitse UV-suoja. Voit myös suojata heitä etsimällä paikkoja, joilla on maksimaalinen varjo.

• Käytä laadukkaita kiillotusaineita maalaismaisten puutuotteiden pinnan ylläpitoon ja suojaamiseen. Valitse nestemäinen tai puolikiinteä kiillotus, koska aerosolit voivat lisätä epäpuhtauksia tai silikoniöljyjä, jotka ovat haitallisia puulle.

• Keittiössä ja ruokailutiloissa käytetyt maalaismaiset huonekalut tarvitsevat hieman enemmän hoitoa kuin talon muilla alueilla. Käytä aina lasinalusia, kun asetat juomia tai tölkkejä pöydän pinnalle. Nestevuodot voivat muodostaa renkaan muotoisia tahroja puupinnalle, jos lasit tai kupit jätetään suoraan pöydälle.

Käytä suojakerrosta kuumien astioiden tai ruoanlaittolaitteiden ja huonekaluosan pinnan välissä. Tämä auttaa estämään pisteiden ja tahrojen muodostumista huonekalun pinnalle.

Vastaa